İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜ’NÜN 97.YILI

İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜ’NÜN 97.YILI

“İstiklal Marşımız, İstiklal Savaşımızı, ölüm kalım mücadelemizi, şehit ve gazilerimizi, cennet vatanımızın vazgeçilmezliğini ve bağımsızlık yükümüzü özetlemektedir. Ecdadımız, topraklarımızı işgal ve insanımızı esir etmeye çalıştığı o zorlu süreci, birlik ve beraberlik ruhuyla aşabildi. İstiklal Marşımız da, başarı dolu o hikâyenin özüdür, nişanesidir. Bundan 97 yıl evvel, 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal Marşımız, Mehmet Akif'in samimi kişiliğiyle yoğrulmuş, gönlünde mayalanmış, sıcak ikliminde yeşermiş ve milletimizin ilk meclisinde boy vermiştir. Bundan dolayıdır ki İstiklal Marşımız, tıpkı vatanımız, bayrağımız, özgürlüğümüz, dinimiz, örfümüz, birlik ve beraberliğimiz gibi son derece önemlidir ve vazgeçilmezdir. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif ERSOY'u rahmet ve minnetle anıyorum.